black tie

Black Tie – mit kell viselni, ha ez szerepel a meghívón?

Szó szerinti fordítása fekete nyakkendő. Az urak számára ez a szmoking viseletét jelöli (amely lehet fekete vagy mélykék), amennyiben azt látod a meghívón, hogy a dresscode: „black tie”. Nem kell megijedni tőle, hiszen nem ez a legexkluzívabb és szabályozottabb öltözködési forma, azonban nem is a leglazább! Kiemelt szempont a ruhadarabok színe. Ezeknek ugyanis összhangban kell lenniük és a fekete szín a preferált. Időnként előfordulnak mintás ruhadarabok, mint a kockás nyakkendő és rikító színek, de a klasszikus black tie öltözködéshez nem passzol. Ha pedig azt mondjuk: a klasszikus James Bond viselet, már mindenki tudni fogja mire kell gondolni.

Legelegánsabb formája az egysoros, egy gombbal záródó egyenes szmoking. A black tie elnevezéshez hűen csak fekete csokornyakkendő az elfogadott, a többi színt érdemes kerülni ez esetben! Az ing lehet dupla mandzsettás és amennyiben lehetséges, díszgombokkal. Az eleganciát jelölvén, még hófehér díszzsebkendőt szokás használni, fekete spanyolövvel. A cipőt tekintve is szokás szűkíteni a az öltözködési formát borjúbőr vagy fekete lakkcipőre.

Hölgyek számára a Black tie viseletnél elvárt a kisestélyi ruha. Kesztyűt nem szükséges ennél a viselet formánál felvenni, az még formálisabb viselet volna. A black tie dresscode-ba már belefér a koktélruha is, természetesen függ attól, hogy mennyire elegáns és formális rendezvényről van szó. Amennyiben szmokingot viselő partnerrel érkezik a rendezvényre, illik a szoknyás verziónál maradni, de a nadrágos női szmoking is elfogadható. Black tie eseményekhez általában kaphatóak konfekció szettek, de a legjobb viselethez bespoke, szabatott öltönyt szokás készíttetni.

Ugyan, ez már nem csatlakozik közvetlenül a black tie öltözködés legfőbb szempontjaihoz, de a parfümválasztást is érdemes hozzá kapcsolni. Hölgyek esetében kerülendő a nagyon édes illat, azonban passzolhat egy kis fás, fahéjas, szárazabb. Uraknál pedig a dohány, bergamott és ciprus illatok, amiket érdemes variálni. Ezek, illetve a bőr illat elegáns hatást keltenek. Fontos, hogy a szmoking hátsó gallérját is be lehet permetezni egy apró fújással, hiszen bevonuláskor így lehet mámorító illatfelhőt hagyni magunk után.

black tie dresscode

Események, amelyeken a black tie viselet elvárt vagy alkalmazható:

  • Díjátadók
  • Gálák
  • Kevésbé protokolláris rendezvények
  • Bálok
  • Akár operaelőadások

A Silka ruhákat megrendelőink nagy megelégedéssel használják formális eseményeken is!

Visszahívás igénylése

Személy

Minden sikeres ember egyszer túlnő a divaton, és belép a Silka ajtaján.

Foglaljon időpontot a személyre szabott kiszolgálásért.