silka haute couture

Haute Couture törekvéseink

Párizsban, a divat fővárosában, több mint 60 évvel ezelőtt nagyon szigorú szabályokhoz kötötték, hogy mikor használhatja egy divatház hivatalosan a haute couture kifejezést, és milyen feltételeknek kell teljesülniük, hogy magukat a couture házként aposztrofálhassák. A „haute couture” pontos jelentése „magas szabászat”, de a szóhasználatban ez a jelentés kiterjed az egyediségre, a luxus minőségű alapanyagokra, és a kézi készítésre- egészen a legapróbb részletekig.

Bár Magyarországon jelenleg még nincs olyan üzlet, ami megfelelne az haute couture valamennyi szabályának, a Silka filozófiáját tekinthetjük haute couture törekvésnek, hiszen valamennyi ruhánkat különleges minőségben, egyedi kivitelben készítjük. Szakmai stábunk a legmagasabb színvonalon dolgozó szakemberekből áll. A tervezők, a modellező szabászok, aranykezű varrónőink nem iparosai, hanem mesterei szakmájuknak.

haute couture magyarország

A Silka üzlet polcain látható ruhákból is összesen kettő-három darab készül, méretenként egyetlen példány. Nincs két egyforma modellünk, vagy szabászatilag, vagy egy-egy apró dizájn-elemben különböznek egymástól, egyediséget kölcsönözve viselőjüknek. Ruháink legnagyobb értéke az egyediség mellett a kézi kidolgozás, egy nagyestélyi készítése nem ritkán 100 munkaórát vesz igénybe. Egy ilyen ruhaköltemény akár 25 méternyi selyemből is készülhet.

A Silka estélyik corset megoldásai a legnőiesebb sziluettel ajándékozzák meg viselőjüket. A merevítő és az anyag tökéletes összedolgozása lehetővé teszi, hogy akár 10-12 centivel karcsúbbra fűzzük a hölgyeket, mint amit derékbőségük egy fűző nélküli ruhában mutatna. Az igazán elegáns estélyi és koktélruha mindig egy részes. A szoknya rész gyakran a derékvonal alatt 2-3 centivel indul, így optikailag nyújthatjuk az alakot, ezt csak úgy érhetjük el, ha a szoknya és a corset össze van építve. A corset részt bármilyen különleges anyaggal díszíthetjük, a megfelelő szakértelemmel, még a horgolt csipke is úgy tűnik, mintha egyenesen erre a formára horgolták volna. A szoknyák lágy esésű muszlinból, vagy könnyed csipkékből készülnek. Ezek nagyon finom anyagok, de a nagy mennyiség mégis volument ad a légies textileknek.

silka magas szabászat

Minden öltözék a saját varrodánkban készül, kézi kidolgozással. Könnyű dolgunk van az apró igazításokkal és a komolyabb átalakításokkal is, hiszen ugyanazok a szakemberek végzik, akik a ruhát megálmodták, az eredeti darabot készítették. Így biztosítani tudjuk, hogy az igazítások során a ruhák nem vesztik el formájukat, stílusukat, karakterüket.

A legmagasabb minőséghez a legnagyobb tudású szakemberek gyakorlata és alázata szükséges. Szerencsére a Silka csapata elkötelezett, ezért válthatjuk valóra a ruha-álmokat, és ezért mondhatjuk el magunkról, hogy minőségi mércénket az haute couture-höz igazítjuk.

haute couture a Silkában

Visszahívás igénylése

Személy

Minden sikeres ember egyszer túlnő a divaton, és belép a Silka ajtaján.

Foglaljon időpontot a személyre szabott kiszolgálásért.